Drop ligegyldigt indhold

social-1958769_1280

Én af de ting, der bliver sværere og sværere online, er at skille sig ud. Overalt findes der virksomheder, der hver for sig hævder at være unikke, men som – når man ser det hele lidt oppefra – oftest er en mindre fisk i et blodrødt ocean.

Det stiller krav om at bruge fortællingen om, hvad det er, man kan og leverer til sine kunder og interessenter, meget mere aktivt, end man traditionelt har gjort. Og ser man rundt på diverse websites er der nok at gå i gang med. For det, der i dag publiceres står ikke distancen i dagens konkurrence.

Ligegyldigt indhold

For at bevise min pointe kan du gennemføre en lille test: Gå ind på din egen virksomheds website og kig det indhold, der ligger der, igennem. Hånden på hjertet: Er det interessant? Fortæller det en god historie? Forklarer det på et praktisk, håndgribeligt niveau, hvad det er, din virksomhed arbejder med, og hvordan I løser jeres kunders udfordringer og problemstillinger?

Kan du overhovedet se kunden i jeres indhold? Tager det udgangspunkt i og viser en forståelse af kundens udfordringer på en måde, så hun kan spejle sig i det og derigennem komme til konklusionen, at din virksomhed er den helt rigtige til at løse hendes udfordring?

Måske er du en af de heldige, der kan svare “ja” til dette. Men pointen er, at langt de fleste har et website med et indhold, der i brede penselstrøg er fuldstændig ligegyldig.

Kommunikér problemet

En af de ting, du kan gøre for at skille dig ud, er at kommunikere problemet  og først derefter komme ind på løsningen.

Det kan være noget så simpelt som indhold, der starter med sætningen: “Kender du det?” og så fortsætter med at beskrive udfordringen ud fra den tanke, at kunden skal kunne genkende sig selv og tænke, at her er der nogle, der forstår, hvad problemet er og – dernæst – gad vide hvad de har at tilbyde mig af løsninger.

At kommunikere problemet er i virkeligheden også starten på at kommunikere din Value Proposition. Anvend denne til at spole tilbage. Spørg dig selv: Hvis det, vi leverer, er dette her formuleret som en Value Proposition, hvad er så egentlig problemet? Og lav din kommunikation derefter.

Fokus på målgruppen

Når du så laver kommunikationen så tænk over, hvad dine Customer Segments er. Hvis det er beslutningstagere indenfor det offentlige stiller de nok nogle andre krav til måden, de gerne vil kommunikeres til på end specialister i en eller anden rolle indenfor det private erhvervsliv. Bare til eksempel.

Hvis du kan kombinere problemsiden af din Value Proposition med et knivskarpt fokus på dene veldefinerede Customer Segments, har du en rigtig god og stærk skabelon for din kommunikation, der alt andet lige vil kunne være med til at skille dig ud og gøre det fuldstændig skarpt for den enkelte kunde, hvorfor det er, din virksomhed og ikke konkurrenten er det rigtige valg for hende.

En beskrivelse af et problem beskrevet som én, der har problemet selv ville beskrive det. Sværere behøver det faktisk ikke at være for at begynde at skille sig ud fremfor at blive opslugt af havet.

(Foto: Pixabay.com)