I 2018 løser vi rigtige problemer

connect-2777620_1280

Den digitale branche har én udfordring, der er større end de fleste: Det er den nærmest utrolige insisteren på, at løsning kommer før problem – at det er mere perspektivrigt at bygge et eller andet uden det rette forarbejde end at lave sit forarbejde godt og derefter bygge det rigtige.

Gennem de seneste par år har jeg gjort meget ud af at prædike, hvordan man kan øge sine muligheder for digital succes ved at udvikle ud fra et fundament af reel indsigt i kundernes behov og problemstillinger. Og jeg tror på, at 2018 bliver året, hvor jeg får en hel del flere meningsfæller, og det for alvor begynder at rykke.

Sporene skræmmer

Dette bygger jeg på, at det virker som om rigtig mange har fået nok af den gamle måde at gøre tingene på. Ganske vist findes der stadig mange derude, der grundlæggende er teknologifascinerede og mest af alt ønsker at bygge bare for at bygge. Men jeg møder flere og flere, der i større grad efterlyser resultater af alt byggeriet – en mening.

Rigtig mange virksomheder og organisationer er i dag på deres ottende eller tiende iteration af website, app eller hvad det nu måtte være. De hár prøvet, hvad det vil sige at investere i det nye og skinnende. Og de har prøvet, hvor vanvittigt svært det kan være at få reel værdi ud af investeringen, fordi den løsning, der bliver indkøbt, fundamentalt ikke adresserer det, der egentlig var brugernes eller kundernes udfordring(er).

Appetit på det rigtige

Nu er de ved at være modne. Ikke til noget nyt. Men til at gøre tingene på en ny måde. Til at kunne prioritere og blive bedre til at vælge de rigtige initiativer ud fra, hvad der understøtter deres kunder og dermed deres egen forretning bedst muligt. Til at undgå de dyre fejlskud, de har alt for rige erfaringer med.

De deler alle en drøm om virkelig for alvor at kunne lukke op for investeringsposen, når de bare kan vise, at de ting, de sætter penge i, rent faktisk også gavner forretningen og kommer kunderne til gavn. Og hvis vejen til at nå disse resultater går via at lære, hvordan man identificerer og kortlægger de reelle behov først, er det også for dem værd at tage med. Appetitten på at gøre det rigtige bliver større og større.

Det er kun positivt. Jo mere, vi kan få drejet den digitale kultur i retning af at løse reelle udfordringer og opfylde hinandens behov, jo bedre. Og jo mere holdbar bliver den digitale branche også som solid vækstmotor for Danmark fremadrettet.

(Foto: Pixabay.com)