Større fokus på ‘bedre’ i 2017

hand-1917895_1280

Dette er tredje og sidste del af en serie på 3 indlæg, hvor jeg forsøger at samle lidt op på 2017, og de ting, jeg har observeret og selv været en del af. Første del findes her og anden del her

Som tidligere nævnt er en af de største udfordringer for IT-branchen og den digitale industri den store hang til at fokusere på løsninger, inden der er skabt en grundlæggende forståelse for, hvad det egentlige problem er.

Men i 2017 var der små, gode tegn på, det er ved at vende.

‘Bedre’ frem for ‘mere’

Selv mødte jeg flere kunder i løbet af året, der efterhånden er godt frustrerede over at have investeret og investeret uden at få det lovede udbytte igen. Mange virksomheder er i dag på 7. eller 8. iteration af deres website uden at føle, at de for alvor har fået et gennembrud. Og derfor er appetitten ved at være stor på at lykkes – på den rigtige måde.

Det giver rum for, at vi sammen kan have snakken om, hvad forudsætningen for den rigtige løsning er; at man grundlæggende har forstået, hvad det er for udfordringer og problemstillinger, ens kunder står med – og skaber løsninger, der adresserer disse. Og efter det kan vi så begynde at snakke om, hvordan man konkret griber opgaven an med at blive klogere.

Man kan sige, at hvor vi før har fokuseret meget på ‘mere’, begyndte der i 2017 at vise sig en større appetit på ‘bedre’. Og det er i sig selv positivt.

Intern fokus på forbedring

Dette nye fokus forplantede sig også til organisationerne. Gennem en del år har der været fokus på introduktion af nye værktøjer og arbejdsgange, og dette gør sig for en dels vedkommende stadig gældende. Men der er også begyndt at komme en lyst til at arbejde mere effektivt med det digitale. Og ikke mindst til at arbejde bedre sammen.

Faktisk var en af de store erfaringer fra 2017, at ønsket om at arbejde bedre sammen og få mere ud af ressourcerne i en rigtig retning ofte var et af de vigtigste projektmål. Man kan til dels sige, at virksomhederne er knapt så optaget af at gøre noget nyt, som de er at gøre det, de gør, mere rigtigt. Og det helt klart en positiv udvikling.

For jo mere, man er i stand til at gøre tingene rigtigt, jo større er sandsynligheden for, man får succes. Og når man har succes får man mod på mere. Og når man har mod på mere stiger sandsynligheden for, man i sidste ende vover pelsen lidt mere og satser på noget, der virkelig ender med at gøre en forskel. Og det kan kun være godt for alle parter.

Lad os bare få meget mere af den slags i 2018.

(Foto: Pixabay.com)